Friss hírek

2007.10.05. 12:18

Ukrajna 24 milliárd dollárja

<p>Ukrajnába 1994 óta mintegy 24 milliárd dollár külföldi befektetés érkezett, azaz egy ukrán állampolgárra számítva 511 dollárnyi. Oroszországban a külföldi befektetések mértéke egy főre vetítve duplája az ukrajnainak - mutat rá a Kijevben megjelenő Gyelo című gazdasági napilap.</p>

Az ukrán állami statisztikai bizottság pénteken közzétett adatai alapján a befektetések nem egyenlő mértékben oszlanak meg az egyes régiók között. A leggazdagabb a főváros, ahol 2,8 ezer dollárnyi működő tőke jut egyetlen lakosra, míg a második helyen álló Dnyepropetrovszk megyében 692 dollár. Általában véve elmondható, hogy a legtöbb befektetést az iparilag fejlettebb keleti megyék vonzzák, s a nyugati és déli régiók a szegényebbek.

Ugyanakkor évről évre nő a különbség a tőkevonzó képesség tekintetében a főváros és a megyék között. Kijevben az utóbbi egy év alatt 66,6 százalékkal nőtt a külföldi befektetések mértéke, ami kétszerese az országos növekedési mutatónak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!