Friss hírek

2007.10.29. 12:01

Termék-citromdíjakat osztottak Sydney-ben

<p>Altató gyerekeknek, veszélyes játékok és csapvízzel egyenértékű palackozott víz nyerték el a világ legrosszabb termékei "megtisztelő" címet. A díjazottakat a Fogyasztók Nemzetközi Világkongresszusán hirdették ki Sydney-ben. Az AFP hétfői híradása szerint a választás során mérlegelték a társaság méretét, az eladások nagyságát, a marketinget, a termék hatását a fogyasztókra és hogy a cég hajlandó-e figyelembe venni a megfogalmazott kifogásokat.</p>

A 2007-es év legrosszabb terméke egy gyerekeknek szánt altató, amelyet az Egyesült Államokban dobtak piacra. A hirdetésben gyerekek, iskolabuszok és iskolatábla képeit használták föl. Az iskolakezdésre időzített hirdetésben ugyanakkor elhallgatták az altató esetleges káros egészségügyi hatásait.

Szintén citromdíjat kapott a Coca-Cola egyik itala, a Dasani nevű palackozott víz, amelyet az Egyesült Államokban és Dél-Amerikában forgalmaznak, és ugyannabból a víztározóból származik, mint a helyi csapvíz.

A gabonapehely-gyártó Kellogg s sem részesült dicséretben termékeinek magas cukor és sótartalma miatt.

A Kínában gyártott, mérgező anyagot tartalmazó gyerekjátékainak "köszönhetően" a Mattel már korábban is címlapra került, és Sydney-ben is megkapta az elmarasztaló díjat. A Mattel 19 millió terméket hívott vissza a piacról gyártási hiba miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!