Friss hírek

2007.10.19. 11:52

Szombatra várják Az igazi da Vinci kiállítás százezredik látogatóját

<p>Várhatóan szombat délután érkezik meg a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ (MODEM) kiállítóterébe Az igazi da Vinci kiállítás százezredik látogatója. A szerencsés látogató értékes ajándékot kap - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Piros Éva, a MODEM sajtóreferense.</p>

Egy hónappal ezelőtt szeptember 17-én fogadták a kiállítóhely ötvenezredik látogatóját. A tiszavasváriban élő rajztanár szintén pedagógus feleségével wellnes-hétvégét kapott ajándékba.

Érdeklődésünkre Piros Éva elmondta: a százezredik látogató is hasonló meglepetésre számíthat. A sajtóreferens hozzátette, a Leonardo-kiállítás az első olyan, vidéki városban rendezett időszaki tárlat, amely eléri a százezres látogatottságot.

A Modemben augusztus 16-án nyílt meg" Az igazi da Vinci" kiállítás. A tárlat a firenzei Uffizi Képtár és a tokiói Japán Nemzeti Múzeum után érkezett Debrecenbe. A MODEM Galériában a reneszánsz művész, több száz eredeti alkotása és a rajza alapján elkészített 34 tonna súlyú installáció tekinthető meg, 1300 négyzetméteren.

A tárlaton bemutatott alkotásokat több, mint 5 milliárd forintra biztosították. A kiállítás legértékesebb darabja egy több mint 2 milliárd forintos biztosítási értéket képviselő, műszaki tanulmányokat és emberalakokat ábrázoló grafika.

A tárlatot november 30-ig nézheti meg a közönség Debrecenben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!