Friss hírek

2007.10.22. 14:54

Sütik már a versenykolbászokat Békéscsabán - este 6-kor hirdetnek győztest

<p>Soha ennyien nem vettek még részt a békéscsabai kolbászkészítő versenyen, mint idén. 360 csapat gyúrta a húst a városi sportcsarnokban és a mellette felállított 2800 négyzetméteres sátorban - tudta meg a Független Hírügynökség Ambrus Zoltántól, a Csabai Kolbászfesztivál igazgatójától. Összesen csaknem 4 tonnányi kolbász készült el, ennek jelentős részét hazavihették a résztvevők. A versenyműnek szánt fél méteres kolbászokat sorszámmal látták el, majd hétfőn délután megsütik azokat, és a zsűri sorra megkóstolja őket. Eredményt este 6-kor hirdetnek.</p>

A 11. kolbászfesztivál október 20-án kezdődött és 23-án zárul. A kulturális programok mellett idegenforgalmi és élelmiszeripari kiállítás is várja a vendégeket. A fesztivál csúcspontja a kolbászkészítő verseny, ahol az ötfős csapatoknak 10 kilogram húsból kellett kolbászt gyúrniuk. Ambrus Zoltán elmondta: idén nincsenek külön kategóriák, de a zsűritagok nem csak a kész kolbászt, hanem az egész munkafolyamatot értékelik. A verseny közben megfigyelték például a higiéniai körülményeket, illetve azt, hogy hogyan szeletelik a húst, és hogyan fűszerezik. Este 6 órára derül ki, hogy melyik csapat készítette idén a legízletesebb kolbászt.

Egyébként egy szervezői bakinak köszönhető, hogy az idei kolbászkészítő versenyre rekordszámú csapat adhatta le a nevezését. A rendezők ugyanis elfelejtették lezárni a nevezést augusztusban, így még szeptemberben is lehetett jelentkezni a versenyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!