Friss hírek

2007.10.18. 12:13

Reklámzabálók Éjszakája hetedszer - november 24-én

<p>Száz ország hatszáz reklámfilmje várja az érdeklődőket november 24-én a Budapest Kongresszusi Központban a Reklámzabálók Éjszakáján. A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvény már kora délután elkezdődik - tájékoztattak csütörtökön a szervezők.</p>

Negyed százada egy francia fiatalember reklámfilmek iránti szenvedélyéből született meg a Reklámzabálók Éjszakájának gondolata. Ma már ötvenegy országban tartják fontosnak a nemzeti reklámkultúra megismertetését a nagyközönséggel. Itthon hetedik alkalommal tömheti magát degeszre a közönség hazai és külföldi reklámfilmekkel.

A reklámhedonistákat száz ország hatszáz új filmje várja. November 24-én bemutatkoznak mások mellett, a belga, svájci és a román reklámfilmgyártás legjobbjai. Összeállítást láthat a közönség a hatvanas évek olasz reklámfilmjeiből.

Különleges csemegének ígérkezik a nagy játékfilmes rendezők, mint Jean Luc Godard, David Lynch, Giuseppe Tornatore, Emir Kusturica, Roman Polanski, Wim Wenders, Robert Altman, a Cohen fivérek alkotásaiból készült reklámfilm-összeállítás.

Az igazi reklámínyenceknek is tartogatnak meglepetést a szervezők: az ötvenes évek animációs reklámfilmjei mellett bemutatják az 1921-es Franciaországban készült gázfűtést reklámozó filmet.

Napjaink reklámíze is megjelenik a Reklámzabálók Éjszakáján. Guy Ritchie Madonnával készített reklám-etüdjében, valamint Nicole Kidman is megjelenik a Chanel 5 imázsfilmjében. A politikai kommunikáció színes pillanatai éppúgy megjelennek a reklám-kavalkádon, mint a honi sztárok.

Idén is megrendezik 4 kategóriában (film, sajtó, plakát, rádió) a Reklámzabálók Kreatív Versenyét. Az alkotásokra a www.pengezabalok. hu oldalon lehet szavazni.

A Reklámzabálók Éjszakáját Jamie Winchester és barátai zárják egy unplugged-koncerttel.

Bővebb információ a rendezvényről a: www.reklamzabalok.hu oldalon olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!