Friss hírek

2007.10.26. 16:09

Orbán: A Fidesz visszautasítja a törvénytelen akciókat

<p>Magyarországon be kell tartani a törvényeket - így reagált Orbán Viktor a péntek reggeli budapesti hídfoglalásra. A Fidesz elnöke hozzátette: az embereknek el kell jutniuk a munkába, ha valaki ezt meg akarja akadályozni, annak törvényes és törvénytelen formái is vannak. A törvénytelen megoldásokat a Fidesz visszautasítja. Mint fogalmazott: a Fidesz a törvényes rend pártja. Az ellenzéki vezető ugyanakkor hozzátette: a törvényes rendnek a emberek érdekeit kellene szolgálniuk, ám Magyarországon most nem ez a helyzet. Ennek az állapotnak a megváltoztatását azonban csak törvényes eszközökkel képzelik el - tette hozzá Orbán Viktor.</p>

A Fidesz elnöke nem kívánta kommentálni, hogy az APEH vagyonosodási vizsgálatot indított ellene, mint mondta, a tények magukért beszélnek. Orbán Viktor hozzátette: minden ember érti mi történik, de áll a vizsgálatok elébe.

A Fidesz célja, hogy minden magyar ember büszke lehessen fővárosára - mondta péntek délután Orbán Viktor, miután Tarlós Istvánnal áttekintették a fővárosi Fidesz-KDNP frakció működését. A pártelnök szerint a frakcióvezető kiváló munkát végzett, így jó gazdája és irányítója lenne, lehetne a fővárosnak. Orbán Viktor hozzátette: Budapestet nem vezetik, hanem hatalmi osztozkodás folyik. Mint elmondta:a főváros állapota hű tükre a vezetésnek, de ugyanez elmondható az országról is.

Az ellenzéki vezető szerint a fővárosiak a legnagyobb vesztesei az egészségügy átalakításának. A pártelnök elfogadhatatlannak tartja a jövő évre tervezett fővárosi közműdíj-emeléseket. A Fidesz egy független, otthonos és biztonságos Budapestet akar. Orbán Viktor szerint ehhez egy pártpolitikától mentes, élhető város kell, valamint meg kell teremteni a köz- és szociális biztonságot is Budapesten.

Tarlós István szerint az elmúlt év legfontosabb eredménye, hogy a Fidesz-KDNP végre megfelelő alternatívát tud nyújtani a főváros polgárainak. Az ellenzéki frakciószövetség vezetője pénteken bejelentette: egy komplex Városterven dolgoznak, amelyet két hét múlva mutatnak be a közvéleménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!