Friss hírek

2007.10.13. 15:42

MSZP: Megállapodás a parlamenti képviselői és az önkormányzati képviselői, polgármesteri posztok megosztásáról

<p>Ha az Országgyűlés elfogadja 2011. január 1-től léphet életbe az a törvény, amely megtiltja, hogy egyszerre lehessen politikus parlamenti képviselő, illetve polgármester, vagy önkormányzati képviselő - értesült a Független Hírügynökség szocialista politikusoktól.</p>

Az átmenetre a szocialista frakcióülésen szombaton az a megállapodás született, hogy a 2010-es országgyűlési és önkormányzati választásokon még elnyerhetnek több posztot is politikusok, azonban 2011-től az esetleges időközi választásokon már nem lehet polgármester, vagy önkormányzat képviselő egyszerre parlamenti honatya .2010-től is csak úgy, hogy a két megbizatása közül csak az egyik után járó fizetést veszi fel. Először a 2014-es országgyűlési és önkormányzati választásokon zajlanak majd az új rendszer szerint.

Az ezekről szóló törvényjavaslatokat várhatóan hétfőn nyújtják be a parlamentnek, azonban ezzel párhuzamosan folytatódnak az ötpárti egyeztetések is a miniszterelnök 8 pontos tisztasági csomagjáról, és ha itt megegyezés születik, akkor aszerint módosíthatják a törvényjavaslatokat.

Információnk szerint a szombati frakció ülésen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a nyitóbeszéde után nem szólt hozzá a vitához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!