Friss hírek

2007.10.24. 15:50

MOZDONYVEZETŐK SZTRÁJKJA - A már megvásárolt jegyeket visszaváltja a MÁV

<p>Kezelési költség felszámítása nélkül visszaváltja a MÁV a csütörtöki sztrájk idejére már korábban megvásárolt jegyeket - mondta el a Független Hírügynökségnek Sigulinszki Tibor, a Mávinform sajtóügyeletese. A mozdonyvezetők reggel 6 és 8 óra között tartják kétórás, figyelmeztető munkabeszüntetésüket, ez annyit jelent, hogy akkor az egész országban leállnak a személyvonatok. A GYSEV a kieső járatok helyett buszokat indít.</p>

Kezelési költség nélkül, azaz ingyen visszaváltja a MÁV a csütörtök reggeli kétórás figyelmeztető sztrájk idejére megvásárolt menet- és helyjegyeket. Ez érvényes a nemzetközi vonatokra is, ott azonban csak a hazánkban megvásárolt tikettekre. A jegyeket még három napig - azaz 28-án éjfélig - lehet majd visszavinni a pénztárakba, ahol visszaadják az árát, ha azon látszik, hogy nem használják fel - mondta Sigulinszki Tibor. Hozzátette: arra az esetre ez nem vonatkozik, hogyha valaki megszakítja az utazását, azaz a sztrájk kezdetkor leszáll a vonatról.

A sajtóügyeletes elmondta azt is: még nem lehet tudni, hogy mekkora kiesést okoz a vasúttársaságnak a munkabeszüntetés. Annyit azonban tudni, hogy a MÁV Start adatai szerint ebben az időszakban 2-300 ezer ember szokott vonatra szállni.

Az is kétséges még egyelőre, hogy mikorra áll helyre a vonatközlekedés teljesen, a sajtóügyeletes szerint csak a délutáni, vagy esti órákban.

Közben a GYSEV közleményében arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy a sztrájk idején 6 autóbuszt elindít, ezeken a vonatjegyekkel lehet utazni. Buszok indulnak Győrből, Sopronból, Szombathelyről és Szentgotthárdról.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szerdán jelentette be, hogy biztosan megtartják a csütörtök reggeli kétórás figyelmeztető sztrájkjukat. Ez annyit jelent, hogy reggel 6 és 8 óra között az összes személyvonat és nemzetközi járat a legközelebbi állomáson leáll és csak 8 óra után indul el újra. Ez idő alatt a szerelvényeken lesz fűtés és világítás, illetve a személyzet is a járművön marad. Az érdekképviselet azért hirdetett sztrájkot, mert a GKM nem tartotta be a korábban vállalt határidőket, és újabb mellékvonalakat kíván megszüntetni.
A munkabeszüntetés hatszáznál is több vonatot érint, ez egyébként a teljes napi forgalom 20 százaléka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!