Friss hírek

2007.10.29. 21:02

MAGYAR BUSZBALESET AUSZTRIÁBAN - Hétfőn késő este 9-10 óra között érnek Budapestre az ausztriai buszbaleset áldozatai

<p>Késő este 9-10 óra körül ér a fővárosba az a busz, amely az ausztriai magyar balesetet épségben átvészelt, illetve könnyebben sérült áldozatai hozza haza. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a 22 magyart szállító buszt a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat szakemberei várták kora este Rábafüzesnél. Az összes utast megvizsgálták, közülük egyet állapota miatt nem engedték tovább, hanem közeli kórházba szállították.</p>

A szóvivő elmondta: a határnál 2 pszichológus és egy belgyógyász is csatlakozott a szerencsétlenséget átélt utasokhoz. A busz azért érkezik a tervezettnél később Budapestre, mert a katasztrófavédelem felajánlotta, hogy út közben saját költségén vacsorát biztosít az áldozatoknak.

A buszbaleset hétfőn hajnali 3 óra körül történt. Három ember - két lány és egy fiú - meghalt, négyen súlyosan megsérültek. A fociszurkolókat szállító busz Milánóból, egy futballmeccsről tartott haza Magyarországra, amikor a baleset megtörtént.

A sofőr hibája okozta a hétfő hajnali tragikus magyar buszbalesetet Ausztriában, Graz közelében - derült ki az buszt vezető 48 éves férfi vallomásából. Állítása szerint beszélgetett váltótársával, majd az egyik pillanatban odahajolt hozzá, ekkor történt a szerencsétlenség, amelyben három utas meghalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!