Friss hírek

2007.10.30. 20:03

Löszfal temette el a gyerekeket - még mindig nincs meg a harmadik gyerek

<p>Kedden este háromnegyed nyolcig nem találták meg a harmadik gyereket, akit életben maradt társa szerint maga alá temetett a homok a Sümeg melletti homokbányában. A rendőrök ezért most azt vizsgálják, az ijedtségtől nem tévedett-e az életben maradt kisfiú arról, hogy hányan voltak a homokbányában.</p>

Zöld János, a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy már szinte teljesen elbontották a leomlott részt a löszfalnál, de a harmadik gyerek nem került elő. Ezért a rendőrök most azt vizsgálják, nem lehetséges-e, hogy az életben maradt kisfiú az ijedségtől tévedett abban, hogy hányan mentek be a maguk által kivájt barlangba.

A Független Hírügynökség az eddigi információk alapján úgy tudja, hogy a bányához délután négy kisfiú érkezett biciklikkel. Három helybeli és egy a településen vendégeskedő társuk. A tizenéves gyerekek a löszfalba egy barlangot vájtak és abba hárman bebújtak. A laza talaj ekkor omlott le. Három kisfiút teljesen betemetett a homok, negyedik társuk azonban ki tudott szabadulni. Kiszaladt az útra és leintett egy autóst, ő értesítette a tűzoltókat és a rendőröket. A tűzoltókhoz fél négy körül érkezett a jelzés a balesetről. Munkagépekkel és ásókkal kezdtek a nagy mennyiségű homok eltávolításához. Este háromnegyed nyolcig két gyerek holttestét találták meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!