Friss hírek

2007.10.30. 21:09

Löszfal temette el a gyerekeket - már kutyával is keresik a harmadik áldozatot

<p>Halottkereső kutyát is bevetettek, hogy megtalálják a Sümeg mellett lévő Sümegprágához tartozó homokbányában történt omlás harmadik áldozatát. A keresésben résztvevők elvetették azt a lehetőséget, hogy a túlélő kisfiú tévedett volna abban, hányan voltak a bányánál. A kutya a homokbányában halottat jelzett, a keresést tovább folytatják. A Független Hírügynökség információi szerint az elhagyott bányát a környékbeliek az évek során alakították ki, nem hivatalosan nyitott bánya volt.</p>

Halottkereső kutya jelzése alapján nagyon valószínű, hogy a Sümeghez közeli homokbányában a föld alatt van a harmadik áldozat. Kedden este háromnegyed kilencig két holttestet találtak meg a keresésben résztvevő egységek. A tűzoltók fél négykor kapták a jelzést a löszfal leomlásáról, azóta munkagépekkel, ásókkal és most már kutya segítségével is keresik a harmadik áldozatot. A keresők elvetették a lehetőséget, hogy a túlélő, negyedik kisfiú tévedett volna abban, hogy hányan voltak a bányánál.

A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint három tizenkét éves helybeli és tizenöt éves társuk mentek délután a bányához. Az omlás elől el tudott ugrani a legidősebb fiú, aki az őszi szünetet töltötte Sümegprágán.

A Független Hírügynökség az eddigi információk alapján úgy tudja, hogy a bányához délután négy kisfiú érkezett biciklikkel. Három helybeli és egy a településen vendégeskedő társuk. A tizenéves gyerekek a löszfalba egy barlangot vájtak és abba hárman bebújtak. A laza talaj ekkor omlott le. Három kisfiút teljesen betemetett a homok, egyikük azonban ki tudott szabadulni. Kiszaladt az útra és leintett egy autóst, ő értesítette a tűzoltókat és a rendőröket. A tűzoltókhoz fél négy körül érkezett a jelzés a balesetről. Munkagépekkel és ásókkal kezdtek a nagy mennyiségű homok eltávolításához. Este háromnegyed kilencig két gyerek holttestét találták meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!