Friss hírek

2007.10.31. 18:33

Lebontották a sümegprágai löszfal nagy részét

<p>Már csak részben van meg az a löszfal, amely ráomlott kedd délután négy fiúra Sümegprága mellett, Vas megyében. Sümeg önkormányzata leromboltatta szerdán az eredetileg 8-10 méter magas fal nagy részét. A keddi tragédia körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság. A bánya lehetséges tulajdonosait keresik.</p>

A bánya rétként szerepel a nyilvántartásban, 20 éve nem üzemel. A helyiek tudták, hogy jó ott a homok, ha építkeztek, innen hordták az alapanyagot. A tizenéves gyerekek a fal alatt ástak kedden barlangot, amikor a homok rájuk omlott. Egy 15 éves fiúnak sikerült kimásznia, ő hívott segítséget, de három - 12 éves - társát már holtan találták meg később a homokban.

A bánya nem volt elkerítve, tábla sem jelezte a balesetveszélyt. A rendőrségi vizsgálat arra is kiterjed, hogy az önkormányzatnak a figyelmeztető táblákat ki kellett volna helyeznie vagy sem - mondta a Független Hírügynökségnek Dániel-Tóth Zoltán rendőr őrnagy.

Rédei Zsolt, Sümeg polgármestere a Független Hírügynökség azt mondta: úgy tudja, hogy a bánya több magánszemély osztatlan közös tulajdonában van. De hogy konkrétan kiknek, milyen mértékben, milyen arányban és maga a terület mekkora, arről egyelőre nincs pontos információ.

A magas löszfalban parti fecskék fészkeltek, a helyiek ezért sem bontották le azt eddig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!