Friss hírek

2007.10.09. 12:04

Kiláncolta és agyonverte a kóbor kutyát - két évet kaphat

<p>Két évet is kaphat az a férfi, aki még vasárnap akasztott fel és vert agyon egy kóbor kutyát a Hajdú-Bihar megyei Létavértesen. Az esetet kedden hozta nyilvánosságra a rendőrség. A férfit nem vették őrizetbe, de állatkínzás miatt eljárás indult ellene.</p>

Vasárnap egy helybeli férfi telefonon értesítette a rendőröket, hogy Létavértesen egy férfi egy nagytestű kutyát vitt ki a közeli erdőbe, majd nélküle tért vissza, tehát valószínűleg elpusztította az állatot. A kiérkező rendőrök egy fára lánccal felakasztva találták meg az elpusztult állatot. A rendőrök bevitték a helyi őrsre a településen élő negyvennyolc éves férfit, akit utoljára a kutyával láttak.

Juhászné Kiss Katalin, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a férfi részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a kutya gazdája meghalt, az állat azóta kóborol a környéken és állítólag a gyerekeket riogatta. A férfi elmondta, hogy felakasztotta és agyonverte az állatot, ezért állatkínzás miatt indult eljárás ellene.

A törvény szerint ha elítélik állatkínzás miatt, akár két évi börtönt is kaphat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!