Friss hírek

2007.10.02. 13:02

Huszonkét magyar film Marseille-ben

<p>A Fehér tenyér című Hajdu Szabolcs film nyitja meg kedd este Marseille-ben a "Találkozások a magyar filmművészettel" címmel rendezett kéthetes vetítéssorozatot. A franciaországi városban huszonkét alkotáson keresztül mutatkozik be a magyar filmművészet a 70-es évektől az ezredfordulóig -adta hírül a Magyar Filmunió.</p>

Jancsó Miklós Szegénylegények és Még kér a nép című rendezései valamint Bódy Gábor két műve az Amerikai anzix és a Kutya éji dala lesz műsoron Marseille-ben a következő napokban. A vetítéssorozatban kiemelt helyet kapott Tarr Béla munkássága. A Sátántangó című hétórás filmje mellett, a maygar filmrendező további hat mozgóképét tűzik műsorra.

Antal Nimród: Kontroll, Mundruczó Kornél: Szép napok és Johanna, Kocsis Ágnes: Friss levegő és Deák Krisztina: A miskolci boniésklájd című filmjeit vetítik a Marseille-i Le Prado moziban. A játékfilmek mellett kísérleti alkotásokat is bemutatnak, többek között Forgács Péter Dusi és Jenő című "videónaplóját".

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!