Friss hírek

2007.10.26. 09:38

HÍDBLOKÁD - A tüntetők elmentek a budai alsó rakpartról - a Lánchídon újra indult a forgalom - a Váci utcában tart a kiszorítás

<p>Az Erzsébet hídról Buda felé leszorított tüntetők egy része - 20-30 ember - leállította a forgalmat egy rövid időre a Döbrentei térnél, a budai alsó rakparton. A rendőrök közeledtére azonban, visszamentek a járdára és a Lánchíd felé indultak - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. Közben a Lánchídról lejöttek, akik a pillérre másztak. A pesti oldalon közben már a Váci utcában tart a tömeg kiszorítása.</p>

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a fiatalok azért másztak fel a Lánchídra, hogy ezen a hídon is akadályozzák a forgalmat. A tűzoltók közölték velük, ha nem akarnak öngyilkosok lenni, a forgalom újra indul. Emiatt céltalanná vált a cselekedetük, így lemásztak.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a Lánchídnál is vannak rohamrendőrök és kutyás rendőrök is, többeket igazoltatnak a környéken.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél összegyűlt tömeg oszlatása közben a Váci utcában tart. A rohamrendőrök a Váci utcában szorítják maguk előtt a tömeget, akik több csapatra szakadtak - tájékoztatott a hírügynökség helyszíni tudósítója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!