Friss hírek

2007.10.22. 06:06

Hétfőn még nem sztrájkolna a német mozdonyvezetők

<p>A német mozdonyvezetők érdekvédelmi szervezete, a GDL hétfő délután hozza nyilvánosságra, hogy melyik napon sztrájkolnak legközelebb. Eredetileg már hétfőtől munkabeszüntetéssel fenyegetőztek az érdekvédők, hogy így adjanak nyomatékot bérköveteléseiknek.</p>

A GDL már a német kormány beavatkozását sürgeti a hónapok óta tartó bérvitában. Eddig a vasúttársadág öt bérkorrekciós javaslatát utasította el a legkisebb vasutas szakszervezet.

A Deutsche Bahn AG továbbra is a tárgyalásos megoldás híve, és szerintük az egyszeri kétezer eurós bérjuttatás és a fizetések 10 százalékos megemelése jó alap az egyezséghez. A GDL ezzel szemben hiányolja az önálló tarifamegállapodást és nehezményezi, hogy a szerény bértöbblet a munkaidő növekedésével járna együtt. A mozdonyvezetők érdekvédelmi szervezete korábbi 31 százalékos béreemelési követeléséből viszont hajlandó engedni.

Mivel Németország több tartományában hétfőn van az - őszi szünetet követő - első tanítási nap, diákok és ingázók milliói lélegezhetnek fel, hogy - egyelőre - nem bénul meg a vasúti közlekedés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!