Friss hírek

2007.10.25. 15:52

Gyújtogatás okozta a kaliforniai tüzet

<p>Gyújtogatás miatt csaptak föl a lángok Kaliforniában - közölték csütörtökön a rendőrök és Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) munkatársai. A hatóságok 70 ezer dollár (mintegy 12,5 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlottak föl annak, aki segít a gyújtogató vagy gyújtogatók nyomára jutni. A kaliforniai kormányzó, Arnold Schwarzenegger pedig további 50 ezer dollárral (8,7 millió forint) jutalmazza az informátort.</p>

Az FBI azért kapcsolódott be a nyomozásba, mert a tűz természetvédelmi, azaz szövetségi területen is pusztított.

Kaliforniában eddig öten vesztették életüket a tűzben, több ezer hektár erdő égett le, legalább 1500 ingatlan lett a lángok martaléka. A tűzoltók szerint még mintegy 70 ezer otthont fenyeget az állam déli megyéiben a tűz. Az időjárási viszonyok kissé javultak a katasztrófa sújtotta területen: az eddig rendkívül erős szél lassult, így a lángok sem terjednek olyan gyorsan tovább.

A Fox News hírtelevízió internetes oldalán azt közölte, hogy San Bernardino városában a rendőrség kedd éjszaka megölt egy férfit, aki a gyanú szerint tüzet akart gyújtani. Amikor a hatóság a férfi közelébe ér, az elszaladt, beugrott kocsijába és menekülni kezdett. Később egy rendőrautóval karambolozott. Ekkor lőtték le. A hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra a férfi kilétét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!