Friss hírek

2007.10.07. 17:46

Gratuláló demonstrációk az orosz államfő születésnapján

<p>Egy orosz kormánypárti ifjúsági szervezet 10 ezer aktivistája tüntetett vasárnap Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök 55. születésnapja alkalmából. A Nasi ("mieink") szervezet felvonulói születésnapi gratulációkat skandáltak. A részvevők piros trikót viseltek, mellükön Putyin arcképével, hátukon V.V. Putyin felirattal egy 1-es szám fölött.</p>

Putyin szülővárosában, Szentpéterváron a Nasi aktivistái "szeretett elnökünk" születésnapi ajándékaként fiatalok mosolygós arcképeivel dekorálták ki a belvárosi csatornapartokat.

Maga az ünnepelt, Putyin elnök bankettet tart a Kremlben. Államfősködésének 8 éve alatt eddig nem tartott születésnapot a Kremlben, de most második elnöki megbízatásának végével és küszöbön álló távozásával indokolta az ünnepséget.

Putyint sok ellenzéki vádolja elfogadhatatlan hatalomkoncentrációval. De tény, hogy széles körben örvend nagy népszerűségnek. Annyira, hogy neve már jó márkanév. A Komszomolszkaja Pravda című lap szombati beszámolója szerint a szibériai Tyumeny városban kerámia Putyin-szobrocskákat kezdtek árusítani, amelyek az államfőt judoöltözetben ábrázolják. Volgográdban pedig egy zöldségkonzervet hoztak forgalomba Putyin márkanévvel.

Szentpéterváron egy kerület lakói Putyinról nevezték el a játszóteret. Igaz, azért, nehogy ingatlanbefektetők építkezhessenek rajta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!