Friss hírek

2007.10.02. 19:45

Főállású képviselők - a szocialisták megosztottak az ügyben - RTL Klub

<p>Nemcsak a Fidesz, de néhány szocialista képviselő sem tartja jó ötletnek Gyurcsány Ferenc kezdeményezését, a főállású képviselőséget. A miniszterelnök szándékai szerint a jövőben nem lehetnének parlamenti képviselők sem polgármesterek, sem önkormányzati vezetők, sem gazdasági társaságok vezető. Nyolc hónapja az SZDSZ-es Gusztos Péter próbálkozott ugyanezzel, de a parlamenti bizottság nem támogatta a javaslatot - számolt be az RTL Klub Híradója.</p>

A polgármester-képviselők nem keveset veszítenének, ha az egyik tisztséget nem tölthetnék be. A pécsi Tasnádi Péter például havi 780 ezret, Botka László szegedi polgármester 670 ezret, Káli Sándor Miskolcon 588 ezret.

Karsai József Battonya polgármestereként 497 ezer forintot visz haza. A szocialista képviselő szerint Gyurcsány Ferenc megosztja saját frakcióját is. A vita még a szocialista képviselőket is négyfelé osztja, ami az oszd meg és uralkodj elven remek alkalom arra, hogy mindenki egymásnak menjen - fogalmazott Karsai.

Ami a Fideszt illeti, ha Kósa Lajos 2010-től nem lehetne polgármester, havi 530 ezer forintot veszítene. Pokorni Zoltán a XII. kerületben 580 ezret, Rogán Antal az V. kerület első embereként 674 ezret.

Lázár János Hódmezővásárhelyen 518 ezret keres. Gyurcsány Ferenc nem hiteles, a feketegazdaság kifehérítését kezdhetné magával is - közölte a polgármester, aki egyben fideszes országgyűlési képviselő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!