Friss hírek

2007.10.29. 05:43

Dohányzás-leszoktató program indul Hódmezővásárhelyen

<p>Orvosi felügyelettel, folyamatos, személyre szabott konzultációkkal, és akár gyógyszeres kezeléssel indul hétfő reggel Hódmezővásárhelyen az önkormányzat hathetes ingyenes dohányzás-leszoktató programja azoknak, akik önkormányzati intézményeknél dolgoznak, és önként vállalják, hogy leszoknak káros szenvedélyükről.</p>

Hódmezővásárhelyen egy önkormányzati rendelettel 2007. szeptember 1-től az önkormányzat valamennyi nevelési-oktatási-, egészségügyi-, szociális-, kulturális és sport intézménye, gazdasági társasága, valamint a polgármesteri hivatal dohányfüstmentes munkahellyé vált. Az intézkedés 35 munkáltató csaknem 3000 munkavállalóját érinti, közülük több százan dohányoznak.

A dohányzás-leszoktató programot nekik indítja az önkormányzat. Első lépésként elektronikus levélben tájékoztató és felvilágosító anyagokat kapnak a dohányzás káros hatásairól, egészségügyi kockázatairól, majd ezt követően, aki vállalja, hogy részt vesz a programban, szűrések, orvosi vizsgálatok és személyre szabott konzultációk segítségével végleg leteheti a cigarettát - tájékoztatta a Független Hírügynökséget korábban Göbl Vilmos, a hódmezővásárhelyi önkormányzat sajtóreferense.

A polgármester még szeptember elején levélben kérte a többi hódmezővásárhelyi munkaadót, hogy csatlakozzon az önkormányzat kezdeményezéséhez. Elsőként a Magyar Posta vállalta ezt, ami azt jelenti, hogy valamennyi hódmezővásárhelyi postahelyiség is füstmentes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!