Friss hírek

2007.10.20. 08:11

Az MDF az örökösödési illeték emelése ellen

<p>Az MDF megdöbbent azon, hogy a Gazdasági Versenyképesség Kerekasztal ülésén az SZDSZ-es Csillag István volt gazdasági miniszter az örökösödési illeték igazságossága, sőt emelése mellett érvelt. A párt szerint egyszer már adózott jövedelmet csapol meg ismét az állam, ezért arra szólítják fel Csillag Istvánt, hogy mondjon le a Kerekasztalban betöltött pozíciójáról - áll az MDF szombaton kibocsátott közleményében.</p>


Az MDF 2004 óta folyamatosan javasolja az általa haláladónak titulált örökösödési illeték eltörlését, mert az bünteti a középosztályt, ráadásul a költségvetésnek nem származik belőle érdemi bevétele.

A Gazdasági Versenyképességi Kerekasztal pénteki ülésén olyan összefüggésben került szóba az örökösödési illeték, hogy az élő munkát terhelő adók terhére a vagyoni és fogyasztási típusú elvonásokat kellene növelni, amelyek közvetlenül igazodnak az emberek vagyoni helyzetéhez. Ugyanakkor a kerekasztal elnöke, Török Ádám közgazdász akadémikus is az örökösödési illetékkel szemben érvelt, mert az szerinte a vagyon eltüntetésére és felélésére ösztönöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!