Friss hírek

2007.10.21. 08:07

A kanadai pedofil tagadja a vádakat

<p>A Thaiföldön letartóztatott kanadai férfi tagadta egy interjúban, hogy fiúkat zaklatott Délkelet-Ázsiában - jelentette az AFP hírügynökség vasárnap.</p>

Christopher Paul Neil egy bangkoki rendőrőrsön a kanadai CTV riporterével beszélt szombaton. Az interjú közben a rendőrök végig figyelték, mert esetleges öngyilkossági kísérletétől tartanak. A kérdező Steve Chao szerint a férfi azt mondta, hogy a thai hatóságok bizonyítékai nem állnák meg a helyüket egy kanadai bíróság előtt és hozzátette, hogy "jó védelme" van. A thai rendőrség közése szerint Neil akár 20 év börtönt is kaphat, ha bebizonyosodik, hogy egy kilencéves fiút zaklatott Bangkokban négy évvel ezelőtt.

Steve Chao úgy látta, hogy a férfi visszafogottnak, halkszavúnak, egyszersmind feszültnek tűnt. Elmondta, hogy nagyon keveset aludt az első éjjel a börtönben, ahol cementpadlón fekszik.

Az Interpol 12 fiú zaklatásával gyanúsítja a kanadai tanárt, aki kétszáz fotót tett fel az internetre. A képeken a férfi fiúkat zaklat Vietnámban és Kambodzsában. Az online fotókon arcát digitálisan eltorzította, egy speciális német csoport azonban rekonstruálta arcképét, amely meghozta az áttörést személyazonossága megállapításában. Az Interpol a kép birtokában kért segítséget a világhálón, a felhívásra 350-en válaszoltak. A kulcsinformációkat öt különböző forrásból, három kontinensről kapták, ezek nyomán pénteken tartóztatták le Thaiföld harmadik legnagyobb városában, Nakhon Racsaszimában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!