Friss hírek

2007.10.05. 08:24

2000 óta hízlalják a Zuschlag-hálózatot - Népszabadság - RTL Klub

<p>A Zuschlag-hálózat már Orbán Viktor kormányzása idején is különböző állami támogatásokhoz jutott, mint ahogyan a Medgyessy vagy a Gyurcsány-kormány idején is - írja a Népszabadság. A megszerzett állami támogatás összege a lapban megjelent becslések szerint elérheti a 100 milliót, Zuschlagék ugyanazt a technikát alkalmazták éveken át.</p>

Csütörtök este, az RTL Klub Híradója arról számolt be, hogy a civil szervezetek a Parlamenttől is kaptak pénzt. Béki Gabriella SZDSZ-es képviselő úgy nyilatkozott, hogy mindenki kapott a saját pártjától egy listát, melyen a számukra fontos szervezetek nevei szerepeltek. Béki Gabriella a Zuschlag-ügyben most gyanúba keveredett szervezetek nevét már 2001-ben is felsorolta az Országgyűlésben. A politikus szerint akkoriban az SZDSZ kivételével minden parlamenti pártnak voltak kedvenc egyesületei, és a támogatásukat kölcsönösen megszavazták egymásnak. 2003 óta megszűnt, hogy a Parlament közvetlenül támogatást adjon civil szervezeteknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!