Friss hírek

2007.09.21. 07:05

Hosszú hétvégi kirándulás akár féláron

<p>Rekordszámú, összesen 340 település jelentkezett a hétvégi Magyar Vidéki Turizmus Napjai című rendezvénysorozatra. A péntektől vasárnapig tartó turisztikai programban résztvevő csaknem ezer vidéki szállás-és vendéglátóhely 30-50 százalékot enged az árakból. Az ország néhány régiójában már a hét elején megteltek a szállóhelyek és fogadók.</p>

A Magyar Vidéki Turizmus Napjait először rendezik meg. A szervezők július elején hirdették meg a hétvégi akciós programot. A vidéki településeknek augusztus elejéig kellett jelezniük a részvételi szándékukat. A rendezvénysorozat szervezőit meglepte, hogy több mint háromszor annyi település jelentkezett, mint amennyire számítottak.

A Magyar Turizmus Zrt., a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési, valamint az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériummal közösen megvalósuló rendezvénysorozat népszerűsítésére összesen 8 millió forintot fordítottak.

A hétvégi programsorozat célja, hogy a hazai turizmusban rejlő lehetőségekre hívja fel a figyelmet. A látogatók éppen ezért vehetik igénybe kedvezményes áron a települések szolgáltatásait. Péntektől vasárnapig legalább 30, de akár 50 százalékos engedményt adnak a vendégeknek a programban résztvevő szálló-és vendéglátóhelyek.

A Magyar Vidéki Turizmus Napjairól a www.hazajaro.hu oldalon tájékozódhatnak a látogatók. Sűrű hétvégére számíthatnak a települések, ugyanis szerda délutánig már több mint 600 ezer látogatója volt az oldalnak. Ez azt jelentheti, hogy akár másfél millió ember is felkerekedhet a hétvégén. Bizonyos régiók településeinek szállóhelyein pedig már kitették a betelt táblát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!