Friss hírek

2007.09.24. 06:18

Garázda majmokat üldöz a rendőrség

<p>350-en vannak, lopnak, rongálnak, törnek-zúznak és mindent összepiszkítanak. A dél-afrikai rendőrség pedig tehetetlen velük szemben. Ugyanis nem emberekről, hanem szemtelen majmokról van szó. Ráadásul védettek is, ezért az állatvédők szerint az embereknek kell többet elviselniük.</p>

A majom ásít, de közben figyel, és lecsap a gyanútlan autósra. Kinyitja a kocsit, körülnéz, és ha azonnal nem kergetik el, lop. Az állatok bandában támadnak, és pofátlanul megkeresnek mindent, ami ehető. De nem csak az autók, hanem a házak is veszélyben vannak.

Egy helyi orvos szerint már nagyon elegük van a majmokból, mert a konyhákba is bejutnak, ahol kifosztják a hűtőszekrényt. Ezután körbejárnak a házban, és mindenhova odapiszkítanak.

Ráadásul láthatóan még élvezik is, mintha játszanának. Ugrálnak a tetőkön, lógnak az ereszen. Házról házra járva keresik a zsákmányt. Néhány itt élő ember - nem törődve azzal, hogy védett állatokról van szó - rájuk is lőtt, hogy elkergesse őket. A természetvédők szerint az emberek nem elég toleránsak.

A hatóságok most azzal próbálkoznak, hogy sípokkal megpróbálják őket az emberek által ritkábban lakott területre csalogatni. Csakhogy az emberek közt könnyebb élelmet találni, mint a természetben. Ráadásul a lopós majmok most már turistalátványossággá váltak Fokváros környékén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!