Friss hírek

2007.09.22. 08:00

Érettségi-előkészítő nap a fővárosban

<p>Ingyenes érettségi vizsga-előkészítő napot tartanak szombaton tíztől az ELTE Állam és Jogtudományi Karának V. kerületi épületében. A rendezvényen középiskolai tankönyvszerzők és vezető szaktanárok tartanak érettségi tesztsor-elemzést magyar, történelem, matematika, fizika, biológia, kémia és angol tárgyból. A diákok a felkészülési praktikákról is hallhatnak és az is kiderül, hogy milyen buktatókra érdemes odafigyelni az egyes kérdéstípusoknál - ígérik a szervezők.</p>

A rendezvényt a Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) szervezi. Tavaly körülbelül 500-an látogattak el a jogi karra, hogy részt vegyenek az előkészítőn, idén is legalább ennyi érdeklődőre számítanak.

A FISZ szerint a közoktatásban jelenleg nincs megfelelő háttere a javító vagy a szintemelő vizsgára való felkészítésnek, hisz a középiskolákban csak a "rendes" érettségire készítik fel a diákokat. A többség magánúton vagy előkészítő tanfolyamokon kénytelen fejleszteni a tudását, ha tovább akar tanulni - a FISZ adatai szerint idén több mint 400 olyan szak volt, ahová emelt szintű érettségi vagy nyelvvizsga nélkül nem lehetett bekerülni, vagyis 120 pont felett volt a ponthatár.

Az állami rendszeren kívüli felkészítés egyik legismertebb intézménye a Kétszintű Érettségi Akadémia. Itt évente csaknem kétezer diák tanul nappali vagy levelező képzésen, 19-69 ezer forint ellenében. Idén államilag elismert, vagyis akkreditált oktatási központtá vált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!