Friss hírek

2007.09.21. 09:21

Egy tinédzser megerőszakolt egy 83 éves nagymamát

<p>Mindössze 15 éves volt az a fiú, aki megerőszakolt tavaly egy 83 éves nagymamát Ausztráliában, Victoria állam középső részén, miközben az asszony Jézushoz imádkozott segítségért. A Legfelsőbb Bíróság bírája pénteken úgy írta le a támadást, hogy az " egyszerűen meghaladja egy tisztességes ember értelmi szintjét".</p>

A most 16 éves fiú adatait nem hozták nyilvánosságra, jelenleg felügyelet alatt áll. A bíróság hat vádpontban is bűnösnek találta, a szexuális erőszak mellett szándékos bántalmazásban, illetve gyilkossággal való fenyegetőzésben is. A fiú 13 év börtönt kapott, és legalább 8 évig nem helyezhető feltételesen sem szabadlábra.

A Legfelsőbb Bíróság bírája pénteken úgy írta le a támadást, hogy az "egyszerűen meghaladja egy tisztességes ember értelmi szintjét". Ez a megalázó, szexuális erőszak sárba tiporta az asszony emberi méltóságát - tette hozzá a bíró.

Tavaly augusztus 23-án az idős hölgy szokásos napi sétájára indult, amikor egy arra járó tinédzser a patakba lökte, megverte és aztán meg is erőszakolta. Az asszonyt a lánya találta meg, aki éppen hozzá tartott és hallotta, hogy valaki segítségért kiált. Az áldozat fejét a támadó annyira összeverte, hogy szinte felismerhetetlen volt. Tony Benham nyomozó azt mondta, hogy a 83 éves asszony életét az mentette meg, hogy a lánya és egy kerékpáros éppen arra járt.

A tárgyaláson kiderült, hogy a tinédzser nem sokat járt iskolába, a szülei nem foglalkoznak vele, éretlen és ösztönszerű személyiség, ráadásul meglehetősen nagy érdeklődést tanúsít a pornográfia iránt. Mindössze 11 éves volt, amikor már különféle erőszakos cselekedeteket követett el más gyerek ellen.

Az áldozat lánya a ítélet után úgy nyilatkozott, hogy a fiú zavarodott és céltalan, akinek segítségre van szüksége, és biztos abban, hogy az édesanyja a támadás ellenére imádkozni fog érte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!