Friss hírek

2007.09.24. 20:42

Bohócfestmények a Művészetek Palotájában

<p>Kass János, Fehér László, Tandori Dezső, Haraszty István - néhány név azok közül, akiknek a bohócfestményeit hétfőn kiállították a Művészetek Palotájában. A rendhagyó tárlaton egy másfélszáz darabos festménygyűjtemény 31 képét láthatja a közönség egy hétig.</p>

A kiállítás képei Kárpáti András 150 darabos bohócfestmény-gyűjteményének darabjai. Arra a kérdésünkre, hogy miért nem állították ki a kollekció mind a 150 darabját, a kiállítás rendezője elmondta: a tárlat ötletét egy, a napokban megjelent 2008-as falinaptár adta. A tárlat elsősorban a naptár képi anyagára épül, tette hozzá Kárpáti Tamás, a gyűjtő édesapja. A falinaptár oldalait olyan jeles magyar képzőművészek bohócfestményei illusztrálják, mint például Gyémánt László, Fehér László, Vinczellér Imre, Soós Nóra.

A későbbiekben a naptár értékesítéséből származó bevétel egy részével a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt támogatja a Kárpáti család. A tervekben szerepel az is, hogy határidőnapló jelenik meg szintén ezekkel az illusztrációkkal, mondta el érdeklődésünkre Kárpáti Tamás. A Művészetek Palotájában azonban csak a festmények tekinthetők meg, a 2008-as bohócnaptár nem kapható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!