Friss hírek

2006.12.16. 12:21

Mesés Karácsony a Combino-val

<p>Életre keltek Csukás István író mesefigurái szombaton a budapesti Moszkva téren. A BKV délután 5-ig tartó mesenapján a gyerekek találkozhatnak Pom-pom, Picúr, Gomboc Artúr, a Nogy Hoho Horgász és a Legkisebb Ugrifüles életnagyságú figuráival. Csukás István külön erre az alkalomra írt egy Combino-mesét is kicsiknek, amelyet a szombati rendezvényen fel is olvasnak a téren álló új villamosban.</p>

Csukás István örül, hogy megszólítják a gyerekeket az ilyen rendezvényekkel. A téren a könyveit dedikáló író a Független Hírügynökségnek elmondta: neki nagyon tetszik az új villamos, és azt is jó ötletnek tartja, hogy a közlekedési vállalat gondol a gyerekekre.

Vitéz Ágnes, a cég marketing főosztályvezetője elmondta: ez az első, csak gyerekeknek szóló rendezvénye a BKV-nak. Szeretnék, ha a gyerekek megbarátkoznának az új villamosokkal.

December 22-én, 23-án és 24-én délelőtt 10 és délután 4 között Mesevillamost is indítanak: ez a Combino-járat megállás nélkül megy végig a 4-6-os villamos vonalán. Felszállni kétóránként a Moszkva téren lehet majd, és menet közben a gyerekek megnézhetik Csukás István legismertebb meséit. A december 24-i, vasárnapi utazók az íróval, és Berecz András mesemondóval is találkozhatnak.

A járatokra Mesevillamos-jegyet kell váltani, amelynek az ára megegyezik két vonaljegy árával, vagy két vonaljegyért cserébe is megváltható. Egy -egy járatra 150 jegyet adnak el. A szervezők tájékoztatása szerint a belépők egyharmada már elfogyott. A jegyek előjegyezhetők a BKV vevőszolgálatán (Akácfa u. 18., Tel: 06-1-461-66-88) vagy megvásárolhatók az indulás napján a helyszínen felállított pultoknál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!