Friss hírek

2006.12.15. 17:50

LABDARÚGÁS: Börtönbe vonul a csaló német bíró

<p>2 év 5 hónapra börtönbe kell vonulnia a német bundabotrány egyik főszereplőjének, Robert Hoyzer egykori játékvezetőnek, miután a német legfelsőbb bíróság pénteken Lipcsében elutasította a fellebbezését. A bíróság bizonyítottnak látta, hogy Hoyzer meccsek végeredményét befolyásolta abban a 2 millió eurós fogadási botrányban, amely a nyári világbajnokság előtt robbant ki.</p>

Bár a döntés sokakat meglepett, Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke szerint helyesen döntött a bíróság.
"A csalást büntetni kell" - jelentette ki Zwanziger. Hozzátette, hogy nem csak a sportágnak, hanem az egész társadalomnak fontos, hogy vesztegetési ügyekben szigorú ítéletek szülessenek.

Szintén elutasították öt másik vádlott fellebbezését. Közülük egy horvát férfi járt a legrosszabbul, aki 2 év, 11 hónapos börtönbüntetést kapott. Egy másik volt játékvezetőre, Dominik Marsra 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetést róttak ki.

A megvesztegetések főként német másod- és harmadosztályú mérkőzéseken történtek, de az élvonalbeli Hamburg és a harmadosztályú Padeborn között lejátszott Német Kupa-mérkőzést is elcsalták, akárcsak az Ankaragücü-Galatasaray török bajnoki találkozót. Hoyzer a Német Kupa mérkőzésen két tizenegyest ítélt, és kiállított egy hamburgi futballistát. Bevallotta, hogy ezért 70 ezer eurót kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!