Friss hírek

2006.12.16. 13:03

Közös cselekvésre buzdít a Magyar Szociális Fórum

<p>Összefogást sürget a civil szervezeteket tömörítő Magyar Szociális Fórum (MSZF) a megszorító intézkedések miatt kialakult társadalmi feszültségek enyhítése érdekében. A szervezet egy Szociális Kerekasztal létrehozását javasolta, ahol az érdekképviseletek közösen javaslatokat dolgoznának ki a problémák orvoslására.</p>

Simó Endre, a MSZF Koordinációs Munkabizottságának vezetője a Kerekasztal szombati alakuló ülésén elmondta: a cél egy "nyomásgyakorló fórum" felállítása, amely konkrét alternatívákat dolgozna ki a az Új Egyensúly program, illetve a konveregencia program szociálisan hátrányos intézkedéseivel szemben.

Az egyik legsürgetőbb feladat a kilakoltatások leállítása, illetve az éhező emberek ellátása, de a lakosságra rótt terhek enyhítésén, valamint az egészségügy privatizációjának leállításán is dolgozni kell - mondta Simó Endre.

Az MSZF 2003-ban alakult Miskolcon. A munkabizottság tagjai között van egyebek mellett a Létminimum Alatt Élők társasága, a Léttér Egyesület, a társadalmi Demokráciáért mozgalom, valamint a hosszútávú Egészségvédő Program Egyesület is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!