Friss hírek

2006.12.16. 10:05

Jövőre egységes szervezet foglalkozik az elektronikus közszolgáltatásokkal

<p>2007. január 1-jétől egységes szervezet, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala látja el az elektronikus közszolgáltatások, a nyilvántartások és okmánykészítés feladatait. A kormány szerdán döntött az új hivatal felállításáról, ami a Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal, a Távközlési Szolgálat, valamint a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatal összevonásával jön létre - tájékoztatott a szombaton a Kormányszóvivői Iroda.</p>

Az egységes szervezet a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, valamint az igazságügyi miniszter irányításával fog működni, és a tervek szerint az eddigieknél magasabb színvonalú elektronikus szolgáltatásokkal segíti majd az ügyfeleket.

Az új hivatal fő feladata a központi nyilvántartások és adatbázisok, okmányirodai rendszerek üzemeltetése, illetve a Központi Okmányiroda működtetése lesz. Ide tartoznak a személyi adat- és lakcímnyilvántartási szervek hatáskörébe tartozó feladatok, valamint a választásokkal kapcsolatos informatikai feladatok is. A hivatal foglalkozik a jövőben a nem polgári célú frekvenciagazdálkodással kapcsolatos közigazgatási feladatokkal, valamint az okmányok előállításához kapcsolódó ipari és szolgáltató tevékenységekkel is - áll a közleményben.

Az eddigi intézmények összevonása jelentős megtakarítással, a szervezeti egyszerűsítés pedig több, mint 27 százalékos létszámcsökkentéssel jár, ami 176 állás megszűnését jelenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!