Friss hírek

2006.12.15. 19:51

Jóváhagyta a GVH a Kereskedelmi Etikai Kódexet - KIEGÉSZÍTÉSRE VÁR

<p>NEM DERÜLT KI A GVH-KÖZLEMÉNYBŐL, MILYEN SZABÁLYOK VANNAK A KÓDEXBEN, ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK, MI MENT KI EDDIG EBBEN A TÉMÁBAN, FEL KELLENE HÍVNI A KER.SZÖV.ET ÉS/VAGY AZ FVM-et ÉS EGY SZÉP KEREKET GYÁRTANI EBBŐL.</p>

Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Kereskedelmi Etikai Kódexet. Ez a dokumentum a nagy áruházláncokat kötelezi arra, hogy tisztességes kereskedelmet folytassanak és betartsák a törvényi előírásokat. A kódexet - melyet a nagy üzletláncok aláírtak - jövő év végéig hagyta jóvá a versenyhivatal.

A jóváhagyás mellett azonban a GVH-nak lehetősége van a további beavatkozásra, hiszen az érdemi értékelés csak a gyakorlati tapasztalatok után történhet meg.
Éppen ezért is a Versenyhivatal azt kérte a vállalatoktól, a beszállítóktól és az érdekképviseleti szervektől is, hogy észrevételeiket és véleményüket jövő őszig jutassák el a GVH-hoz - olvasható a versenyhivatal közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!