Friss hírek

2006.12.16. 13:44

A hétvégén bezár a Mikulásgyár, és a cipősdoboz akció is véget ér

<p>Még ezen a hétvégén, legkésőbb hétfő délelőttig lehet leadni a rászoruló gyerekeknek szánt ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtőpontjain, a "cipősdoboz akció" keretében. Vasárnap este bezárják a Mikulásgyár 17 helyszínét is, amelyken a Vöröskereszt eddig összesen 3600 csomagot gyűjtött össze a gyerekeknek.</p>

A "Cipősdoboz akciót" idén másodszorra rendezték meg. A akció lényege, hogy a segíteni akaró emberek egy cipősdobozba csomagolhatnak karácsonyi ajándékokat 14 év alatti, szerény körülmények között élő gyermekeknek. Az egy hónapja indított akció alatt összesen csaknem 9 ezer, ajándékokkal teli cipősdoboz gyűlt össze. Tavaly több, mint 14 ezret juttattak el a baptistákhoz, de mivel idén már több szervezet is hasonló akciót hirdetett, ez a szám is sikernek számít - mondta Debreczeni István, a Baptista Szeretszolgálat munkatársa.

A cipősdobozokat idén már nem lehetett ingyen feladni a postán, ezért a baptisták minden megyében leglább egy, de néhol 2-3 gyűjtőhelyet alakítottak ki az ajándékok számára. Erről a www.ciposdoboz.hu internetes oldalon, vagy a 06/30-4444-820-as telefonszámon adnak bővebb információt. Az összegyűlt ajándékokat idén is a Nagycsaládosok Országos Egyesületével közösen osztják majd ki a gyerekeknek.

A Mikulásgyár múlt szombaton indult a Magyar Vöröskereszt és az Unicef közös szervezésében. Budapesten a Felvonulási téren, illetve két bevásárlóközpontban összesen 1200 ládányi ajándék gyűlt össze, és további 2400 csomagot állítottak össze 14 vidéki nagyvárosban. Ezekben többnyire ruha, élelmiszer, játék, könyv vagy tisztítószer van - mondta Grúbert Roland, a Vöröskereszt munkatársa. Az akció vasárnap este nyolcig tart, de a Felvonulási téren felállított sátorban este tízig le lehet adni az ajándékokat. Mivel napról napra több csomag érkezik - pénteken például 1100 - végül több, mint ötezer ládányi ajándék gyűlhet össze - tette hozzá.

Az ajándékokat a Vöröskereszt megyei szervezetein keresztül, az Unicef segítségével osztják majd ki a rászoruló családok gyermekei között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!