Friss hírek

2011.03.29. 06:26

TECH - Visszatér a Twitterhez a korábbi társalapító Jack Dorsey - Prim.hu

<p>A Twitter társalapítója, és korábbi ügyvezető igazgatója, Jack Dorsey a saját e-kereskedelmi cége, a Square alapítása után most visszatér a vállalathoz, mint ügyvezető elnök. A hírről egy Twitter üzenetben tájékoztatott a cégvezető - írja a Prim.hu</p>

A Twitter ötletét Dorsey vetette fel először, és 2008-ig volt a cég ügyvezető igazgatója. 2008-tól Evan Williams vette át a helyét. Elnökként ezután is a Twitternél maradt, de közben megalapította aSquare céget, mely egy hardver rész segítségével alakított át mobil eszközöket bankkártya leolvasókká.

Tavaly Evan Williams lemondott, és a Google egyik alapítója, Costolo lett az ügyvezető igazgató. Irányítása mellett mára a Twitter napi 140 millió üzenettel büszkélkedhet, a vállalatnak 400 alkalmazottja van.

Dorsey egy másik tweetben elmondta, továbbra is irányítani fogja a Square céget is, bár augusztustól a korábban PayPal-nál dolgozó Keith Rabois segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!