Foci vb 2022

2022.12.12. 20:59

Magát találja legalkalmasabbnak a feladatra

A spanyol labdarúgó-válogatott élére kinevezett Luis de la Fuente szerint ő a legmegfelelőbb a csapat irányítására, mivel minden korosztály mellett bizonyított már korábban edzőként.

ÉM

Fotó: AFP

"A legnagyobb alázattal és őszinteséggel mondom, hogy ha valaki tudja, mi a spanyol labdarúgás jövője, az én vagyok" - mondta hétfői bemutatkozó sajtótájékoztatóján De la Fuente, aki azt is hozzátette, hogy profi játékosként 15 évet futballozott, de - saját bevallása szerint - edzőként is rengeteg tapasztalattal rendelkezik nemzetközi porondon. 
A 2024-es Európa-bajnoki selejtezősorozatában debütáló tréner azt is elmondta, hogy nagyon jó kapcsolatot ápol elődjével, Luis Enriquével, aki gratulált neki a kinevezéshez. Majd azt is elárulta, hogy bár elsősorban a fiatal játékosokkal számol a válogatottban, mégis elismeri az idősebbek fontosságát is. Példaként említette Sergio Busquetset és Sergio Ramost, akiket szívesen látna a keretében. 

Spanyolország a nyolcaddöntőben búcsúzott a katari labdarúgó-világbajnokságon, ezt követően múlt pénteken a 61 éves szakember vette át a csapatot Luis Enriquétől.
Luis de la Fuente korábban az Athletic Bilbao vezetőedzője volt, majd 2013-tól az utánpótlás-válogatottaknál dolgozott, tavaly óta az U23-as együttest irányította. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!