Foci vb 2022

2022.12.01. 18:25

Harminchat év után ismét a nyolcaddöntőben

Marokkó csoportelsőként lépett tovább csoportjából, Kanada megy haza.

ÉM

Canada's defender #02 Alistair Johnston (2nd L) reacts after heading the ball but fails to score during the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Canada and Morocco at the Al-Thumama Stadium in Doha on December 1, 2022. (Photo by Natalia KOLESNIKOVA / AFP)

Fotó: AFP

A Kanada-Marokkó mérkőzésen az már biztos volt a kezdő sípszó előtt, hogy az észak-amerikai alakulat búcsúzik Katartól, Marokkónak azonban a döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy bejusson a legjobb 16 közé. A 4. percben egy hatalmas kapushibának köszönhetően kerültek előnybe az afrikaiak: röviden kapta a labdát Borjan, a kanadaiak kapusa, majd nemes egyszerűséggel Zijesnek passzolt, aki könnyedén, 25 méterről az üres kapuba emelt, 0–1. A 23. percben újabb gólt ért el Marokkó, En-Nesziri remek labdát kapott Hakimitől, a PSG sztárja a saját térfeléről ugratta ki csapattársát, aki jobbal a rövidbe lőtt, 0–2. Ezzel a páholyban érezhette magát Valid Regragi csapata, de a 41. percben érkezett a szépítés: Adekube cselezte ki remekül védőjét a bal oldalon, majd élesen, laposan tette középre a labdát, amely megpattant Agerd lábán, és Bono mellett utat talált a kapuba, 1–2.
A második félidőben, a 72. percben Hutchinson fejelt középen, a lécet találta el, ahonnan a labda a gólvonalra pattant, de a játékvezető órája nem jelzett, maradt az állás. A hátralévő időben semmi sem változott, így Marokkó 1986, 36 év után ismét ott van a legjobb 16 között, ráadásul csoportelsőként. 

Kanada – Marokkó 1-2 (1-2)

Katar, Doha, al-Tumama Stadion, 43 102 néző. V.: R. Claus (brazil).

Kanada: Borjan – A. Johnston, Vitória, K. Miller – Buchanan, Kaye (Hutchinson, 60.), Osorio (Laryea, 66.), Adekugbe (Koné, 60.) – Hoilett (Wotherspoon, 76.), Larin (David, 61.), A. Davies. Szövetségi kapitány: John Herdman.

Marokkó: Bunu – Hakimi (Dzsabran, 85.), Agerd, Szaissz, Mazraui – Szabiri (Amallah, 66.), Amrabat, Unahi (el-Jamik, 76.) – Zijes (Hamdallah, 76.), en-Nesziri, Bufal (Abuklal, 65.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.
Gólszerző: Agerd – öngól, (41.), ill. Zijes (4.), en-Nesziri (23.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!