Foci vb 2022

2022.12.05. 22:07

Egy félidő alatt lerendezték a brazilok

A brazil válogatott remek gólokat (is) szerezve magabiztosan jutott tovább.

ÉM

Richarlison a gólja előtt egy picit fejjel táncoltatta a labdát

Fotó: AFP

A labdarúgó világbajnokságon, Katarban, hétfőn este az 54. meccset rendezték, amelyen a végső győzelemre is esélyes Brazília, mint a G-csoport győztese, a H-csoportban, a portugálok mögött a második helyen végzett Dél-Korea ellen meccselt.

Hamar kiderült, hogy ezen az összecsapáson nem lesz hosszabbítás, mert a dél-amerikai együttes gyorsan lerendezte a meccset. Kezdésnek a 7. percben, az első kapura lövésüket gólra váltották a brazilok, Raphinha jobbról középre gurított, Vinícius Jr. pedig 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt. Négy perccel később Jung Woo-young egy felszabadítási kísérletnél a labda helyett az elé lépő Richarlisont találta el, a játékvezető 11-est ítélt, amit Neymar váltott gólra. Aztán jött a cifrázás, és két meseszép találatot hozott még össze az első félidőben a brazil válogatott. A 29. percben Richarlison dekázgatott fejjel, majd a támadás megindításaként Marquinhoshoz passzolt, innen Th. Silvához került a laszti, aki visszatette azt Richarlisonnak, a csatár pedig 8 méterről lőtt a kapuba. Hét perccel később Vinícius Jr. balról gyönyörűen emelt L. Paquetá lábára, aki 11 méterről, kapásból bombázott a kapuba. Az ötcsillagos foci élmények ezzel nem értek véget.

A második félidőben a dél-koreai válogatottnak is voltak nagy gólszerzési lehetőségei, és persze a brazilok előtt is adódtak ziccerek, de a kapusok a helyükön voltak, illetve a csatárok pontatlansága miatt egy ideig nem változott az eredmény. A 76. percben a csereként beállt Paik Seung-ho 20 méterről eleresztett bombája azonban a brazil kapu bal felső sarkában kötött ki, megérdemelten, mert a szépítésért sokat dolgozott a dél-koreai együttes. A remek meccsen több találat már nem született, a brazil válogatott a negyeddöntőben a horvátok ellen lép pályára, pénteken, 16.00-tól.

Labdarúgó vb: nyolcaddöntő

Brazília – Dél-Korea 4-1 (4-0)

Doha, 43 847 néző. V.: Turpin (francia).

Brazília: Alisson (Weverton, 81.) – Éder Militao (Dani Alves, 63.), Th. Silva, Marquinhos, Danilo (Bremer, 72.) – L. Paqueta, Casemiro, Neymar (Rodrigo, 81.) – Raphinha, Richarlison, Vinícius Jr. (Martinelli, 72.). Szövetségi kapitány: Tite.

Dél-Korea: Kim Sung-kyu – Kim Moon-hwan, Kim Min-jae, Kim Jung-kwon, Kim Jin-su (Hong Chul, 46.) – Li Jea-sung (Lee Kan-gin, 74.), Jung Woo-young (Son Junho, 46.), Hwang In-beom (Paik Seung-ho, 65.), Hwang Hee-chan – Szon Hungmin, Cho Gue-song (Hwang Ui-jo, 80.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento.

Gólszerző: Vinícius Jr. (7.), Neymar (13. – tizenegyesből), Richarlison (29.), Paqueta (36.), ill. Paik Seung-ho (76.).


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!