Foci vb 2022

2022.12.02. 18:26

A hosszabbításban gólt szereztek, és továbbmentek

Dél-Korea válogatottja a második helyen végzett a csoportjában, Portugáliát verve.

ÉM

AL RAYYAN, QATAR - DECEMBER 02: Cho Gue-sung of South Korea in action against Pepe of Portugal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group H match between South Korea and Portugal at Education City Stadium in Al Rayyan, Qatar on December 02, 2022. Ercin Erturk / Anadolu Agency (Photo by Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Fotó: Anadolu Agency via AFP

A másik meccs előtt Portugália már továbbjutott, és csak akkor nem lett volna csoportelső, ha kikap Dél-Koreától. Utóbbi csapat pedig csak akkor juthatott tovább, ha legyőzi Portugáliát, és közben Uruguay legyőzi Ghánát, de uruguayi, dél-koreai összevetésben a gólkülönbség nem a dél-amerikai csapatnak kedvez... Az 5. percben máris a luzitánok kerültek előnybe, Dalot remekül játszotta magát tisztára a jobb oldalon, középre passzolt, a világbajnokságon most debütáló Horta pedig jól érkezett, és bevette a dél-koreai kaput, 0–1. A 17. percben Kim Dzsin Szu lesen tartózkodott, így nem lett meg az egyenlítés. A 27. percben viszont igen: szögletet követően Ronaldo karjáról lecsorgott a labda, pont a koreai védő, Kim Jung Kvon elé, aki nem habozott, közelről a kapuba bombázott, 1–1. További helyzetek nem vettek eredményre az első félidőben. A második játékrészben érezték az ázsiaiak, hogy ellenfelük megelégedett, igazából csak focizgat, nekik azonban még van esély a továbblépésre. Ezért mentek is a koreaiak rendesen, s próbálkozásaik közül egy, a hosszabbítás első percében eredményre vezetett: portugál szöglettel indult az akció, Szon kapta elöl a labdát, bevárta Hvang Hi Csant, aki nem volt lesen, és jobbal a kapuba talált a tizenhatoson belülre érve, 2–1. Egy kicsit várnia kellett Paulo Bento csapatának az ünneplésre, de megérte! 

Dél-Korea – Portugália 2–1 (1–1)

Al-Rajján, Education City Stadion, 44 097 néző. V.: Tello (argentin).

Dél-Korea: Kim Szun Kju – Kim Mun Hvan, Kvon Kjung Von, Kim Jung Kvon (Szon Dzsun Ho, 81.), Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Li Kang In (Hvang I Dzso, 81.), Li Dzse Szun (Hvang Hi Csan, 65.), Szon Hung Min – Cso Ku Szung (Cso Ju Min, 93.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento.

Portugália: Diogo Costa – Diogo Dalot, António Silva, Pepe, Joao Cancelo – M. Nunes (Palinha, 65.), Rúben Neves (Rafael Leao, 65.), Vitinha (Bernardo Silva, 81.) – Joao Mário (William Carvalho, 81.), C. Ronaldo (A. Silva, 65.), Horta. Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Gólszerző: Kim Jung Kvon (27.), Hvang Hi Csan (91.), ill. Horta (5.).

A csoport végeredmény


1. Portugália 3 2 – 1 6-4 6


2. Dél-Korea 3 1 1 1 4-4 4


3. Uruguay 3 1 1 1 2-2 4


4. Ghána 3 1 – 2 5-7 3

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!