Fovi vb 2022

2022.12.05. 13:18

A belgák sztárja kíméletlen véleményt mondott

Thibaut Courtois mostanában hálás alany, ha hangzatos nyilatkozatot szeretne kapni egy újságíró. A belga fociválogatott kapusa ezúttal is őszintén válaszolt a kérdésekre.

ÉM

Fotó: AFP

A katari világbajnokság egyik legnagyobb csalódását okozta az előző tornán bronzérmes belga válogatott, amelyik többnyire kilátástalanul focizva Marokkó és Horvátország mögött csak harmadik lett a csoportjában, így nem jutott be a legjobb 16 közé. Az aranygenerációnak nevezett társaság így már biztosan aranyérem nélkül zárja le a maga korszakát.  

„Aligha nevezheted így magad, ha nem nyertél semmit - vágott mindjárt a közepébe a Real Madrid kapusa. - Nem vagyunk aranygeneráció. Egy generáció vagyunk, amelynek sok tehetséges játékosa van, akik Európa legjobb klubjaiban fociznak. 2018-ban Oroszországban megmutattuk, hogy tudunk jó focit játszani, de ezen a vébén, csakúgy, mint a legutóbbi Európa-bajnokságon, nem voltunk önmagunk. Ez azért eléggé elkeserítő.”

Még egy vb-t bevállal 

A még mindig csak 30 éves Courtois megnyugtatta a belga drukkereket, hogy esze ágában sincs visszavonulni a válogatottól, ott akar lenni a 2026-os világbajnokságon is. 

„Továbbra is van egy kiváló generációnk, amelyikbe jönnek az új játékosok. Ha abbahagyom a játékot, azt a megfelelő időben akarom tenni, ami nem most van itt” - szögezte le a kapus, aki egyúttal sok szerencsét kívánt a még versenyben lévő klubtársainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!