Szegre kerül a stoplis

<p>Abbahagyja az aktív sportpályafutását a szatmári Csík Tibor, aki a Steaua játékosaként hatszor nyert román labdarúgó–bajnokságot.</p>

Miután a Szatmárnémeti Someşul labdarúgó–egyesület átengedte III. ligás helyét egy szilágysomlyói csapatnak, a 36 éves Csík Tibor úgy döntött, abbahagyja az aktív sprtolóást és az ifjú focista tehetségek nevelésésre összpontosít. „Hívtak Szilágysomlyóra, de úgy döntöttem, inkább maradok itthon. Voltam eleget más városba, mostmár több időt akarok tölteni a családommal” – mondta a két gyerekes apa, aki 1988–ban a Szatmárnémeti Olimpiánál játszott először felnőtt csapatba, 1991–ben pedig már Temesváron a Polival játszott az élvonalban. Ott sem maradt sokáig, ugyanis 1993–ban a Steaua igazolta le a hátvédet. A katonacsapattal hatszor nyert bajnokságot, kétszer Román–kupát és román Szuperkupát, és három éven keresztül játszott a Bajnokok Ligájában. ’99–ben a Bukaresti Rocarhoz került Csík, majd három éves kaposvári „kitérő” után 2003–ban került vissza az Olimpiához. 2005–2007 között játszott a Kolozsvári U majd a Lupényi Minerul színeiben, 2008 tavaszán pedig a Someşulnál játszott egy fél évet. „Még játszanék, de sajnos a megszűnt az összes divíziós csapat a megyében. Az Olimpiánál még működnek az utánpótlás csapatok. Én foglalkozom a legkisebbekkel, a 9 évnél fiatalabb focistákkal. Ez leköt, és jól érzem magam így” – tette hozzá Csík, aki még remnénykedik abban, hogy Szatmár hamarosan visszatér majd a román foci–elitbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!