Patinás stadion épül Bukarestben

<p>Szimbolikusan holnap megkezdik a bukaresti Lia Manoliu Nemzeti Stadion lebonsátását, helyére egy patinás arénát fognak építeni. <dia width="850" height="630" alt="Lia Stadion 2007.11.21"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Lia_Stadion_2007_11_21/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Lia Stadion 2007.11.21" /></a></dia></p>

A Románia – Albánia utolsó Európa–bajnoki selejtező–mérkőzés után lebontanak egy kisebb betonszerkezetet a stadionból, ez jelzi majd: megkezdik a stadion korszerűsítését.

Az új aréna várhatóan 55 ezer férőhelyes lesz, a kivitelezés pedig meghaladja 140 millió eurót. A költségek egy részét a kormány állja, másik részét pedig a főváros önkormányzata vállalta fel. A munkálatok várhatóan két évet tartanak, de látva a terveket, a kivitelezés tovább is eltarthat.

Kapcsolódó cikk:

  • Ebselejtezők utolsó felvonása
  •  

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!