Először nyert angol csapat a Ghenceában

<p>Hiába játszotta talán idei legjobb mecsét a Steaua labdarúgó-csapata, alulmaradt az Arsenallal szemben a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.</p>

A nap meglepetését a Glasgow Rangers okozta kiütéses lyoni sikerével. A Steaua körül hetek óta zajló botrányok nyomán nem telt meg a Ghencea-stadion lelátója, a Premier League éllovasára csupán mintegy 15 ezer néző volt kíváncsi. Massimo Pedrazzini meglepően offenzív 11-et állított össze, a bukaresti csapat gyakorlatilag négy csatárral kezdett, és nekirontott a londoni gárdának. Badea lesről fejelt gólja után azonban a vendégek fokozatosan átvették az irányítást, s a Steaua csupán Baciu és Zapata kapus jó játékának köszönhette, hogy szünetig megúszta gól nélkül.

A piros-kékek legjobb időszaka a második félidőre esett, amikor mélysági indításaikkal többször is zavarba hozták az "ágyúsok" védelmét. A meccslabdát a csereként beállt, egyedül kapura törő Iacob rontotta el, s az Arsenal szinte azonnal büntetett: Adebayor az alapvonalról visszagurított labdáját Robin van Persie (fotó, fehér mez) a 11-espontról kapásból vágta a léc alá. Az Arsenal a hatodik angol csapat az elmúlt évtizedben, amely a Steauával játszott a nemzetközi kupákban, de az első, amely Bukarestben nyerni tudott ellene.

A csoport másik találkozóján a legutóbbi négy mérkőzését elvesztő Sevilla megszerezte első BL-győzelmét, rajta kívül azonban csak az Inter és a Manchester tudott hazai pályán nyerni. Utóbbi a tavaszi 7-1 után most csak egyszer vette be a Roma kapuját, de ez is elég volt. Az idegenbeli sikerek közül a Glasgow Rangers lyoni győzelme a legnagyobb meglepetés, a francia bajnokcsapat hat éves sikertörénete legmélyebb válságát éli át. Moszkvai döntetlenjével a Fenerbahce átvette a vezetést a G csoportban, a brazil légiósokkal feltunningolt török együttes egyre komolyabban gondolja a továbbjutást.

(sportoldal.ro) 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!