ERDON Helyi sport hírek

2008.02.28. 16:08

Szatmári körkép a III. Liga tavaszi rajtja előtt

<p>Szatmár megye – A Szatmárnémeti Someşul hazai pályán, a Mikolai Turul idegeben kezd a labdarúgó III. Liga tavaszi idényében. Az Olimpia nem szünt meg a téli vakációban de „elköltözött” Szilágysomlyóra. <A href="http://apps.erdon.ro/download/erdontipps/iiiligatavasz.rtf"><IMG height="10" src="http://www.erdon.ro/SysRes/Sites/ERDON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A III Liga 6. csoportjának tavaszi idénye</B></A> [.rtf - 112KB]&#160;&#160; <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/flv-Somesul_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Holnap arra is választ kaphatnak a labdarúgás Szatmár megyei kedvelői, hogy a Szatmárnémeti Someşul valóban II. ligás helyre hajt: a tavaszi idényrajton ugyanis hazai pályán rangadót játszik a gőzfűrésztelepi együttes, a Szászrégeni Avântult fogadja. „Nagyon fontos ez a meccs” – fogalmazott röviden Mircea Bolba, aki a téli vakáció során tért vissza a Some§ulhoz, most technikai igazgatói tisztséget tölt be az együttesnél. Mellette a hátvéd Csík Tiborral, két középpályással, Villand Róberttel és Schwarzkopf Zsolttal valamint a csatár Vasile Mihovici–csal bővült a Someşul játékokerete. Azonban három alapjátékos elhagyta a szatmári együttest: két középpályás, Marina Pop és Adrian Sălăgean, valamint a csatár Ioan Petcuţ írt alá más–más csapattal (a II. ligás Concordia Chiajna, az élvonalbeli Galaci Oţelul valamint a III. ligás Félixfürdői Lotushoz igazoltak). „Úgy gondolom, így is erős csapatunk van, akikkel nyugaodtan feljuthatunk a II. Ligába – folytatta Bolba. – Mi továbbra is bízunk abban, hogy megvalosíthatjuk célunkat. Remélem a csapat vezetősége is hasonló képpen akarja.”

A mai mérkőzésen egyébként két sérült, Mihovici és Micaş biztos nem fog játszanai.

A Mikolai Turul idegenben kezd: a Besztercei Gloria II otthonában játszik. A mikolaiak játékoskeret is alaposan megváltozott a téli vakációba. A kapus Coman távozása után hosszú ideig gondot jelentett Sorin Petric edző legénységének, hogy kivel helyettesítse. Florin Görbe jelentheti a megoldást a szakvezető gondjának rendezésére. Korábban a Szatmárudvari Florenţa csapatában játszott, az utóbbi két évben viszont Portugáliában dolgozott. Több évig volt vendégmunkás Németországba Vanca is, aki korábban a Szatmárnémeti Samobil csapatában játszott. A csatár hazatért, és a mikolai együttesnél fog játszani nyárig. A Szatmárnémeti Olimpiától a két tapasztalt középpályás, Tempfli Imre és Ioan „Lulu” Dragomir érkezett a csapathoz.

„Remélem mostmár idegenből is tudunk majd pontokkal hazatérni” – mondta röviden Petric. Mint ismeretes, a Turul az őszi idényben egy mérkőzést sem vesztettek hazai pályán (csak a Some§ul és az Olimpia ikszelt Mikolában), azonban idegenben játszott mérkőzések után egy pontot sem gyűjtöttek.

A Szatmárnémeti Olimpia a visszavágó fordulókban már nem játszik még Szatmárnémetiben: Catrinel Raţ ugyanis átengedte a helyet egy szilágysomlyói üzletembernek. Az Olimpia a szilágysági településen játsza majd hazai mérkőzéseit.

 III. Liga, 6. csoport, 18. forduló, február 29, 15.30 óra

Szatmárnémeti Someşul – Szászrégeni Avântul, Besztercei Gloria II – Mikolai Turul, Szatmárnémeti Olimpia – Marosvásárhelyi Gaz Metan (Szilágysomlyón játszanak), Marosvásárhelyi Trans Sil – Kolozsvári Sănătatea, Kolozsvári U 1919 – Nagyváradi FC Bihor II, Szovátai Mobila – Félixfürdői Luceafăurul Lotus, Dési Unirea – Máramarosszigeti Marmaţia, Nagybányai FC – Belényesi Bihorul, Balázsfalvi Inter – Nyárádtői Unirea.

 Pesek Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!