ERDON Helyi sport hírek

2007.11.06. 15:48

Elpazarolták a három pontot

<p>Jól játszott a Szatmárnémeti Olimpia a Besztercei Gloria II elleni III. ligás bajnoki mérkőzésen, mégis vereséget szenvedett hazai pályán. <DIA alt="Olimpia - Beszterce 2007.11.06" height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Olimpia___Beszterce_2007_11_06/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="Olimpia - Beszterce 2007.11.06" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A mérkőzést a 11. fordulóban kellett volna rendezzék, azonban az ellenfél játékosait Szatmárnémetibe szállító busza útküzben elromlott, ezért nem játszották le két héttel ezelőtt a meccset. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) döntése értelmében ma játszották le a mérkőzést.

A találkozó első negye órájában Mihovici kétszer is betalálhatott volna: előbb ziccerből a kapusba rúgta a labdát, majd 12. percben 12 méterről rúghatta volna kapura a labdát zavartalanul, azonban a csatár keresztbepasszolt, így a besztercei védők menteni tudtak. Később Shannat rúgása is célt tévesztett. A túloldalt a Gloria II csatársora nem tudott különsebb gondot okozni az Olimpia védelmében. A 25. percben azonban megtörték a jeget a vendégek: Puşcaş a beadás után egyedül marad öt méterre a kaputól, onnan már nem hibázhatott. Az Olimpiának ezután még sikerült egyenlíteni (Schwarzkopf harcolt ki egy 11–est, melyet Mihovici értékesített), azonban a szünet előtt a beszterceieknek sikerül ismét betalálniuk: ismét Puşcaşt hagyták egyedül a kapu előtt.

A második félidőben támadásban lendült az Olimpia, azoban nem sikerült veszélyes helyzetet kialakítaniuk. A Gloria II azonban növelte előnyét: Puşcaş ezuttal ziccerből szezett gólt. Két perc múlva Batin gólja után visszatértek az Olimpia pontszerzési reményei, azonban a lefújás előtt Târnoveanu gólja eldöntötte a három pont sorsát.

A Gloria II egyébként győzelmének köszönhetően felkapaszkódott a 6. csoport 4. helyére, míg az Olimpia pedig elhalasztotta az alkalmat, hogy feljebb kapaszkodjon a táblázatba.

Elromlott a mikolaiak busza

A Nyárádtői Unirea – Mikolai Turul mérkőzést ismét halasztották. A 9. forduló mérkőzését előzőleg azért nem játszották le, mivel a FRF büntette a Maros megyeieket, most pedig a mikolaiak busza robbant le útba Marosvásárhely felé a Meszesen.

III. Liga, 6. csoport, 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Szatmárnémeti Olimpia – Besztercei Gloria II 2–4 (1–2).

Gólszerzők: Mihovici (33. perc – 11–esből), Batin (59.) illetve Puşcaş (25., 42., 57.), Târnoveanu (89.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!