ERDON Helyi sport hírek

2007.10.20. 17:07

Egyetemisták Országos Vivó-bajnoksága

<p>Szatmárnémeti – A férfi és női párbajtőrözők és a férfi kardozók viadalaival kezdődött ma a Szatmárnémetiben a második alkalommal megrendezett Egyetemisták Országos Vivó-bajnoksága.</p>

A tornára a szatmárnémeti egyetemista vívók mellett craiovai, konstancai, nagyváradi, nagybányai, kolozsvári és bukaresti sportolók érkeztek.

A férfi kardozók viadalában a konstancai Cosmin Kortyan győzött a Nagyváradon tanuló Izsák Arnold, és a Kolozsváron tanuló Trenea Caius előtt. A Vasile Goldis Egyetem szatmárnémeti karán tanuló Ciprian Lapuste, Tardi Zsolt és Tardi Ottó az 5., 6. és 7. helyen osztoztak.

A fiúk párbajtőröző bajnokságában a Goldison tanuló Adrian Pop győzött Lapuste előtt, a harmadik helyen osztozott Kortyan és a craiovai Alin Mitrica.

A női párbajozók viadalában a craiovai Roxana Lazar győzte le szoros meccsen a friss szatmári egyetemistát, Deac Simonat. A harmadik helyen a szintén szatmári Bianca Tams és a craiovai Oana Piui osztozott.

Vasárnap a női kardozók, illetve a fiú és a női tőrvívók viadalával folytatódik a bajnokság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!