ERDON Helyi hírek

2008.07.18. 13:14

Árleszállítások és élénkülő vásárlási láz

<p>Nagyvárad - A nyári szezonális ruházati cikkeket érintő árengedményekkel megélénkült a vásárlási láz a Fő utcai üzletekben, áruházakban, bevásárlóközpontokban.</p>

A nyári csúcsszezon múlásával sem lankul a vásárlási kedv a Fő utcai üzletekben és bevásárlóközpontokban, melyek ügyvezetői a már jól bevált hatalmas árkedvezmények bevezetésének eszközével élve csábítják vásárlóikat. A szezonális, 10-től 70%-ig terjedő árengedmények jelentősen befolyásolják a vásárlási szokásokat, a tudatos vásárlók ilyen alkalmakat kihasználva szerzik be a jövő nyáron hordott holmikat, cipőket is. Persze olyan tudatos vásárlókról van szó, akiket nem zavar, hogy az idén megvásárolt szandálokban például jövőre már nem lesznek trendik. Érdemes kivárni a hasonló árleszállításokat, meséli az egyik Fő utcai üzlet eladónője, hiszen a ruházatok eredeti árának töredékéért lehet beszerezni a legtöbb darabot. A "shoppingolás", ahogy manapság nevezik elit körökben a vásárlás sportszerű űzését ilyenkor a legkifizetődőbb.

Törvények szabályozzák

A Crisul üzletben járva az első emeleti Fox üzlet vezetője, Maruntelu Adriana elmondta addig tartanak az árkedvezmények, ameddig van mit eladni. Üzletében például 60-%-os árengedmények vannak, mely igencsak fellendítette a forgalmat. Ottjártunkor a délelőtti órákban is folyamatosan voltak vásárlók. Egyébként az áruházakban és üzleteben meghírdetett árengedményeket törvények szabályozzák, melyek azt is meghatározzák, hogy a vásárlók figyelemfelkeltésére készült reklámok nem lehetnek félrevezetőek, a régi és új árat is fel kell tüntetni a leárazott terméken, sőt kérvényt kell benyújtani az önkormányzathoz az árleszállítás engedélyeztetésére.

Mészáros Tímea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!