ERDON Helyi hírek

2008.07.15. 14:39

15 százalékos gigakalória-drágítás

<p>A nagyváradi helyi tanács 162.500 régi lejjel, azaz 15,1 százalékkal emelte a gigakalória lakossági árát. A Villamosművek kénytelen volt kérni ezt az áremelést a helyi tanácstól, mert Bihar megye az utolsó megyék egyike, ami az energiafogyasztásra vonatkozó kormánytámogatás nagyságát illeti, mondta Eduard Florea, a nagyváradi városháza gazdasági igazgatóságának vezetője.</p>

Noha a drágítás után a váradiak 1.237.500 lejt fognak fizetni egy gigakalóriáért, a valódi ár ennél sokkal nagyobb: 2.173.400 régi lej. A "teljes" és a lakossági ár közötti különbözetet a kormány és a helyi önkormányzatok fizetik ki támogatás formájában. A hétfői helyi tanácsi űlésen Dragos Gligor a Villamosművek igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy már három éve van lehetőség arra, hogy azok, akik nem szeretnék, hogy a téli hónapokban nagyon magas legyen a villanyszámlájuk, a nyári hónapokban előre kifizessék a fogyasztási költségek egy részét. Az igazgató elárulta, hogy az évek során mindössze nyolcvan család élt ezzel a lehetőséggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!