ERDON Helyi hírek

2008.03.03. 14:01

Márkajelzés és politikai párbeszéd

<p>Egy sajátos Bihar megyei márkajelzés kialakítását és politikai párbeszédet kezdeményez Biró Rozália, a nagyváradi RMDSZ elnöke.</p>

Biró Rozália Nagyvárad alpolgármestere olyan program kidolgozásának fontosságát hangsúlyozta hétfői sajtótájékoztatóján, mely megteremtheti a közszféra és a magánszféra illetve a civil szektor közötti partnerségeket. Ennek jegyében egy konferencia megszervezését kezdeményezte, melynek célja bemutatni a magánvállalkozóknak a Nagyvárad Metropolisz Övezet stratégiáját a 2008-2010 időszakra. Erre a konferenciára a tervek szerint áprilisban kerül majd sor. Biró Rozália szerint gazdasági szempontból is dinamizálni kell Nagyárad és testvérvárosai közötti kapcsolatokat többek között azzal, hogy megismertessék a helyi, illetve a testvérvárosokban tevékenykedő vállalkozókkal a Nagyváradon és a testvérvárosokban lévő befektetési, gazdasági lehetőségeket.

Bihar legyen márka

Biró Rozália szerint fontos lenne kialakítani Bihar megye márkajelzését (brand). "Ha egy termékről tudom, mert van rajta egy jelzés arról, hogy Bihar megyében gyártották, akkor azt fogom megvenni vagy kipróbálni és ha megfelel a minőségi elvásároknak, akkor a továbbiakban is azt fogom vásárolni. Nagy szüksége lenne erre a megyének és az itteni vállalkozóknak" - mondta az alpolgármesterasszony, aki Nagyvárad szimbólumának elfogadása és felépítése ügyében leszögezte: az önkormányzatnak nincs joga arról dönteni, hogy mi legyen a város szimbóluma, ha a szóban forgó szimbólumot a váradi közösség nem érzi magáénak.

Párbeszédet

Az RMDSZ nagyváradi szervezete párbeszédre hívja a pártokat. E dialógus célja a folyó politikai viták mellett megbeszélni és elemezni a helyi közösség számára nagy fontossággal bíró programok támogatásának lehetőségeit. Biró Rozália az RMDSZ nagyváradi elnöke, a párbeszéd kezdeményezője elmondta, hogy elképzelélsei szerint ezek a megbeszélések havi rendszerességgel történnének. Az első ilyen megbeszélés csütörtökön 14 órától az RMDSZ székházában lesz. Két párt már jelezte részvételét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!