ERDON Helyi hírek

2007.11.23. 16:24

Ünnepeltek a gimnáziumban

<p>Nagykároly – November 23–án, az egész napot betöltő ünnepségek zajlottak a nagykárolyi Kalazanczi Szent József Gimnáziumban. Az eseményen a diákokon és tanáraikon kívül meghívottak is részt vettek.</p>

Péntek délelőtt kilenc órától a magasrangú vendégek fogadásával kezdődött a nap a nagykárolyi közpiskolában. Az ünnepi beszéd elhangzása után, a tanulók és a meghívottak átvonultak a Kalazanczi Szent József templomba, ahol Ft. Schönberger Jenő püspök celebrált szentmisét. Mint azt korábban is beharangoztuk, patrocíniumot ünnepeltek tegnap. Ez az alkalom nem más, mint az iskola és a templom névadójának, Kalazanczi Szent Józsefnek az ünnepe.

Ünnepi műsorral

A szentmise után a Szent László Közösségi Házban megtartott műsoros ünnepség keretén belül az iskola tanulói versekkel és énekszámokkal léptek színpadra. Az eseményen a meghívottak is jelen voltak: különböző felekezetű lelkészek, a szatmárnémeti Hám János Középiskola képviselői, a Püspökség képviselői, az egykori piarista diákok. Az előzetes tervek szerint, a patrocínium ünnepét egy másik fontos eseménnyel, is összekötötték volna. Ez nem lett volna más, minthogy az iskola felújítását finanszírozó Apáczai Közalapítvány kuratóriumi tagjai egy réz emléktáblát adtak volna át a nagykárolyi iskola képviselőinek. Az alapítvány tagjai azonban nem érkeztek meg tegnap, ezért ez utóbbi eseményre később kerül majd sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!